nancylambert2@gmail.com
0475/20.94.15
Torhout
Kinesitherapeut
Leerkracht
Psychotherapeut i.o.

Visie en Aanpak

‘Er komt zoveel op me af, wat moet ik met al die prikkels?’, ‘Ik heb iets meegemaakt en het lukt me niet om de draad terug op te pikken’, ‘Ik leef voortdurend met m’n voet op de rem’, ‘Ik heb alles om gelukkig te zijn maar voel me niet zo, hoe komt dat toch?’, ‘Ik voel me zo onzeker’, …

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met dergelijke gevoelens. Bovendien moet in de huidige tijdsgeest alles liefst zo snel mogelijk vooruit gaan. Er wordt heel wat meer gevraagd én verwacht van ons. Daarbij komt de druk van sociale media, waarin we elkaar willen overtreffen in het leiden van een zichtbaar fantastisch leven.

Door die overmaat aan prikkels en ‘moetens’ zitten er vandaag heel wat mensen kortere of langere periodes minder goed in hun vel. Soms is hiervoor een duidelijke reden of oorzaak, soms is er alleen maar een knagend, onverklaarbaar gevoel. In beide gevallen kan een psychotherapeut jou helpen de weg terug te vinden, de dingen weer helder en positief te zien.

Hulp zoeken is geen teken van zwakte, integendeel, het is een teken van kracht. Als je midden in een probleem zit, lijkt het soms onmogelijk om een oplossing te vinden. Het is net op dat moment dat wij jou kunnen helpen.

In eerste instantie zal ik vooral naar je luisteren en een objectief klankbord voor je zijn. Ik ben er niet om een oordeel te vellen of mijn visie op te dringen, je start hier met een wit blad. Via gesprekken en technieken werken we verder aan het bewust worden van het onderliggende probleem en zoeken we naar hulpmiddelen om je terug sterker in het leven te laten staan.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Niet zozeer de symptomen worden aangepakt, we zoeken uit wat er achter die symptomen zit. In de meeste gevallen verminderen of verdwijnen de klachten vanzelf als we de dieperliggende oorzaak aanpakken.

Uiteindelijk is het mijn doel je terug veerkracht en zelfzekerheid te geven zodat je in een goede balans terug van het leven kan genieten. Ik zal je niet de antwoorden geven, maar je helpen ze zelf te vinden, op jouw tempo.

Wij vragen jullie vriendelijk om een afspraak minstens 48u op voorhand te annuleren. Zoniet wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

‘Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan blijf je krijgen wat je altijd al hebt gekregen’ H.Ford

Wie ben ik?

Een aantal jaar geleden studeerde ik af als kinesitherapeute en podologe. Na een paar jaar te werken in de privésector voelde ik de drang om les te geven. Sindsdien geef ik al meerdere jaren met veel plezier les in het hoger middelbaar onderwijs. Dankzij m’n studies en ervaring in het onderwijs merk ik dat er heel vaak een link is tussen lichamelijke klachten en het psychisch welzijn van iemand. Omdat me dit meer en meer intrigeerde begon ik drie jaar geleden aan de opleiding Psychotherapie.

Ik heb veel om dankbaar voor te zijn: Ik ben een fiere dochter, zus, echtgenote en moeder van 3 fantastische kinderen. Het is voor mij uitermate belangrijk dat mensen rondom mij zich zo goed mogelijk voelen. Je kan altijd groeien, hoe moeilijk het ook lijkt. Zelf ondervind ik dat ook nog dagelijks. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op zijn of haar manier gelukkig kan zijn.


Werkdomein

Jongeren en volwassenen met

  • weinig zelfvertrouwen
  • (faal)angsten
  • gebrek aan assertiviteit
  • depressieve gevoelens
  • communicatieproblemen
  • burn-out
  • onverwerkte, ingrijpende gebeurtenissen
  • ...

Psychotherapie is niet enkel voorbehouden voor mensen met specifieke problemen. Je hoeft niet met iets negatiefs te zitten om op gesprek te komen. Meer en meer mensen komen langs om zichzelf beter te leren kennen. Om even ruimte en tijd te nemen voor zichzelf en te reflecteren over het leven, bepaalde levensvragen, hun job,… Het kan verruimend werken om door een gesprek, oefeningen, technieken, iets vanuit een ander perspectief te zien.


Werkwijze

Je neemt telefonisch (0475/20.94.15) of per mail (nancylambert2@gmail.com) contact met me op, we plannen concreet een afspraak. Dit kan met of zonder doorverwijzing van een arts.

Hou er rekening mee dat een sessie ongeveer 1 uur duurt. De kostprijs per sessie is 50 euro.

Het eerste gesprek noemen we een ‘intake’gesprek: ik leer jou aan de hand van een paar korte vragen beter kennen. Daarna luister ik naar jou:

  • Discretie en vertrouwen zijn hier cruciaal: het is heel belangrijk dat jij je veilig voelt en in alle vrijheid en openheid jouw verhaal kan vertellen.
  • Op het einde van dit eerste gesprek bekijken we samen hoe we het vervolg aanpakken.

Het is heel moeilijk vooraf de duur en de frequentie van de behandeling in te schatten. Het soort klacht, de duur van de klacht, de regelmaat van de afspraken, het budget,… bepalen mee het therapieproces. Bij milde klachten kunnen enkele gesprekken al voldoende zijn, bij dieperliggende problemen duurt dit vaak langer. Een paar sessies zijn sowieso nodig vooraleer je werkelijk effect begin te voelen. Probeer het te bekijken als een investering in jezelf. Schenk jezelf die tijd. De evolutie en het verdere verloop van de behandeling wordt op regelmatige basis samen met jou besproken en geëvalueerd. Jij kan daarbij altijd aangeven wat voor jou goed of minder goed aanvoelt.